Онлайн магазин без фирма

  • On 01.02.2020

Може ли Онлайн магазин без фирма ?

Това е често задаван въпрос от наши клиенти начинаещи търговци.

Краткия отговор е не си заслужава главоболието.

Към момента на писането на този пост законодателството е устроено така, че има два варианта:  ЕТ или ЕООД. При първия отговаряте с личното си имущество а при втория фирмата отговаря с фирменото имущество – това не означава че не се носи наказателна отговорност  разбира се при евентуални “проблеми”.

Ние не сме юристи или счетоводители и за това няма да задълбавам по темата теоретично, а ще споделя на практика как стои въпроса.

5 стъпки за коректно построяване на бизнес модела зад онлайн магазин

  1. Трябва ви начален капитал за да си покриете разходите за предпочитане да не е на кредит.
  2. Пускате си регистрация на нова фирма за онлайн търговия– най-лесния и бърз начин е с pisar   Става за няколко  дни и не изисква ходене, разправяне и излишни разходи.
  3. Намирате си счетоводител да движи документите пред НАП.
  4. Откривате си разплащателна сметка в някоя банка с модерно интернет банкиране, което ви позволява само с потребител и парола и мобилния си телефон да се разплащате денонощно. Това е важно защото все още има банки, които раздават някакви листове с еднократни кодове и е по-трудно. (дск имат добро интернет банкиране).
  5. След като имате фирмата си пускате изработката на онлайн магазин   при нас или където искате, но задължително гледате магазинът да има поддръжка на многоезичност, поръчка с един клик, множество платежни методи, много продукти и категории. Също гледате този магазин да си е ваш, а не в някоя платформа за “лесни и евтини” магазини, защото след 100тния продукт разходите ще се качат до небето и ще изядат печалбите ви.

Изключително важно е да имате едно централно място където да се качват продуктите и да влизат поръчките. Социалните мрежи са просто канал за комуникация.

Ако искате да продавате през социалните мрежи това става още по-лесно когато имате собствен магазин защото просто “споделяте линк” към продуктовата страница и продукта е качен във съответната мрежа.

Това е на кратко отговорът на този въпрос според нас ако имате други въпроси не се колебайте да се свържете с нас.