Поддръжка на сайт на добра цена през 2024

Колко струва поддръжка на сайт?

Цена за поддръжка на сайт се формира след като се направи одит и се види от какви подобрения има нужда конкретния уеб сайт. След одита се изпраща оферта за поддръжка.

При нас се предлагат няколко основни типа поддръжка на сайт:

 • При поискване –  еднократно отстраняване на проблем или надграждане.  Цена от 30лв.
 • Техническа поддръжка на сайт и дребни корекции до 2ч. работа на месец, която струва 120лв. / месец
 • Управление и списване на съдържание на сайт и мониторинг струва 600лв. / месец.

Какво се включва в техническа поддръжка на сайт?

Това е техническа поддръжка с мониторинг и нейната цел да следи и отстранява неизправности по сайта, които могат да бъдат най-различни.

Пример за неизправности:

 • Недостъпен сайт – когато не се зарежда или се зарежда твърде бавно.
 • 404 – когато има счупени URL адреси към страници които са премахнати или пък съществуват но са с променен адрес. Това е изключително важно за доброто положение на сайта в гугъл а и за доброто усещане на потребителите навигирайки се из сайта.
 • Рязък спад в трафика – когато една от горните причини е на лице се проявява рязък спад в посещенията на сайта и води до спад в продажбите и позвъняванията. Има и редица други причина това да се случи свързани с СЕО-то за които се следи.
 • Проблеми с визията на мобилна версия – често се случва в мобилните версии на сайтовете да се откриват дефекти като некликаеми елементи или твърде дребен шрифт, елементи които са твърде близо един до друг, твърде големи картинки, ширината на страницата да излиза извън видимото поле и още много.
 • Невалидна (sitemap) карта на сайта – картата на сайта ви точно както географска карта помага за ориентацията и намирането на вътрешните страници. Често се случва такава карта да липсва, да е непълна или остаряла. Google използват тази карта за да откриват и индексират всички страници които са в нея.

Техническа поддръжка на сайт включва още:

 • Защита от хакерски атаки – представлява подсилване на сигурността и отново мониторинг за злонамерени действия от ботове или потребители.
 • Отстраняване на щети след хак – ако има хакнат софтуер се възстановява и премахват последиците както и причините за да се избегне повторна атака.
 • Защита от спам – работи се за защита от спам на контактни форми, e-mail-и.
 • Отстраняване на спам – почистване на успамени контактни листи и коментари.
 • Мониторинг на Google webmasters – често Google дава съобщения за проблеми в дадени страници в сайта Ви и се налага предприемане на съответните действия по корекция на тези проблеми.
 • Мониторинг на Google Analytics – регулярно се преглеждат статистиките за да се установят и локализират слабости в конкретни страници на сайта.
 • Регулярни проверки за проблеми в структурата на сайта и СЕО. Тъй като в управлението на сайта често са включени различни хора не всеки е наясно с всеки детайл по СЕО и лесно може да се допуснат пропуски, които в последствие да доведат проблеми.

За кои сайтове е необходима техническа поддръжка?

Техническата поддръжка е полезна за всеки един сайт особено ако той е лицето на бизнеса Ви. Има случаи в които сайта е просто визитка и не се работи активно по него тогава ако е направен добре не би следвало да се налагат технически корекции.

Необходима е за:

 • Фирмени сайтове на фирми които активно развиват бизнеса си и искат да са сигурни, че сайтът им е добре функциониращ.
 • Интернет магазини, които регулярно имат продажби и активни потребители.

Не е необходима за:

 • Сайтове визитки, по които не се работи активно
 • Лични блогове и хоби сайтове.

Управление и списване на съдържание на сайт и мониторинг

След изработка всеки сайт поема по своя път на развитие. При добро управление на сайта работата се разделя и делегира на няколко звена. Целта е собственика на сайта да отделя време за работа по бизнеса си а не по отстраняване на проблеми и “молитви” към Google.  Блоговете на всеки сайт са мястото за споделяне на интересни и полезни за аудиторията новини и подробности около продуктите или услугите които се предлагат.

Услугата управление и списване на съдържание е най-доброто решение за развитието на един фирмен сайт, каталог или онлайн магазин когато има клиенти които често посещават сайта за да пазаруват или ползват услуги.

Какво се включва в поддръжка тип управление и списване на съдържание?

Списване на съдържание за блог секцията на конкретния сайт всеки месец. Проучване и имплементиране на правилното съдържание за постигане на високи количества качествен трафик. Отличен вариант е ако може самият собственик на бизнеса да сподели често задавани въпроси. Допълнително се прави и СЕО оптимизация на съдържанието така че да се класира сайтът напред в резултатите.

Управление и списване на съдържание е продължение на техническата поддръжка. Техническата поддръжка се включва в цената. На пръв поглед изглеждат различни неща но ако не е коректно направена структурата или има технически спънки не може да става въпрос за коректни резултати от добре изградено съдържание.

Необходима е за:

 • Фирмени сайтове на фирми които активно развиват бизнеса си и искат да са сигурни, че сайтът им е добре функциониращ.
 • Интернет магазини, които регулярно имат продажби и активни потребители.

Не е необходима за:

 • Сайтове визитки, по които не се работи активно
 • Лични блогове и хоби сайтове.

Има ли договор за техническа поддръжка?

Да, когато се изработва и/или поддържа сайт се сключва договор в който е описано какво се включва в услугата.

Как да получа оферта за поддръжка на онлайн магазин?

Оферта за техническа поддръжка и управление и списване на съдържание на уеб сайт / онлайн магазин може да се получи след изпратено запитване със задание какво се иска от нас да бъде изпълнено. Оферта се получава в рамките на два работни дни.