Реклама в Google

Целта на тази публикация е да е информативна и полезна. Предназначена е за собственици на сайтове желаещи да популяризират предлаганите от тях продукти и услуги. Ще научите как се прави онлайн реклама в Google и как сайтът Ви да излиза на първа позиция при търсене в Google. Ще се опитам да отговоря на често задавани въпроси с ясни и практически приложими съвети.

Как да излизам на първо място в google?

Ако искате мигновено да започне да се показва сайтът Ви на първа позиция в Google най-лесният и бърз начин е чрез платената рекламна мрежа на Google.

Как да рекламирам в гугъл?

Необходим Ви е Google профил за вход в мрежата за платена реклама в Google.  Не бързайте,  прочетете надолу за да видите особеностите на видовете реклама и алтернативните начини как се прави реклама в гугъл.

Как да рекламирам сайта си в интернет?

Първо трябва да се направи списък с думите и фразите, които най-точно описват услугата или продукта, който предлагате. Имайки този списък се създава рекламна кампания и се разделя на сегменти според фразите по които искате да излизате напред при търсенето им от хората.

Какво е google ads ?

Реклама в google ads или „адуърдс“  е другото име на платена реклама в гугъл. След успешното влизане в „google ads“ можете в няколко стъпки да създадете рекламна кампания, рекламни групи и рекламни обяви към тях след което задавате дневния бюджет който искате да изхарчите за това начинание, попълвате си данните за картата и кампанията стартира.

Разбира се има редица допълнителни настройки и фактори, които трябва да се съблюдават за да постигнете добър резултат, но това идва с опита или помощ от специалист.

Как да рекламираме услуги в Google?

По начина описан по-горе можете спокойно да рекламирате услуги и ограничен малък брой продукти. Много е важно да се гледа дали ключовите фрази за търсене които се въвеждат са адекватни на предлаганата услуга и това което търсят потенциалните клиенти. Това най-лесно става ясно когато ги въведете една по една в търсачката и видите дали резултатите са това което очаквате – конкурентни фирми.

Реклама в гугъл цена?

Цената е на клик. Всеки път когато има търсене по дадена фраза Google алгоритъм  провежда търг из между участниците и се избира най-скъпия клик да се класира най-горе. Понякога не се класира най-скъпия клик поради рейтинга на рекламната обява, но това се определя от алгоритъм. Тъй като цената винаги варира не може да се каже точно число предварително. Много зависи дали това което рекламирате се рекламира и от други и колко са готови да платят за всеки клик. Ориентировъчно към датата на тази публикация има ниши които се радват на 0,30 – 0,50лв. и такива в които за първа позиция наддаването стига до 15лв. на клик.  Друго  популярно твърдение битува из бранша,  че 1/100 клика довежда до обаждане с последваща реална сделка, но това е отново строго индивидуално и зависи от много фактори като предлаганата услуга, цената й, и как е направена кампанията. Повече информация за това как работи платената реклама Adwords (адуърдс) може да видите в официалната документация на рекламната им мрежа.

Как да направя реклама в интернет на добра цена?

На кратко казано добре е да се консултирате със специалист и да се заложи най-адекватното начало на кампанията. Но ако искате сами да го направите ще разберете отговора когато проведете редица опити и видите кое работи най-добре за вашия случай.  Препоръчително е да се започне с нещо предпазливо и да се надгражда с времето.  Ако заложите твърде нисък бюджет може изобщо да не разберете дали рекламата работи. Ако е твърде висок може да се окаже че няма резултат поради не добре направена целева страница. За това е добре да Ви е комфортен разхода и да се увеличава при резултат на стъпки.  Простото правило е да си отговорите сами на въпроса „колко бих дал / мога да дам на някой ако ми доведе тази реализирана сделка“ и ако това число се доближава до месечния бюджет разделен на успешни сделки / продажби значи сте на прав път.

Как да се вижда сайта ми в гугъл?

Това вече е нещо различно от платената реклама. Поздравления, че стигнахте до тази част от статията. Тук ще разберете отговора на въпроса „Как сайта ми да излиза в google“ . Ключовата мисъл тук е „да излиза“. Освен чрез платена реклама има и органичен метод за показване на сайта Ви в Гъгъл. Чрез  SEO оптимизация може сайтът Ви да започне да се показва по определени търсения. Позицията на която ще се показва се определя от над 400 фактора а и методът е обгърнат в мистика тъй като това е и основният бизнес на търсачката – да показва най-подходящите резултати при търсене по конкретна фраза.

Как моят сайт да излиза по-напред в Google?

Чрез създаването на качествени текстове кореспондиращи с продуктите / услугите които предлагате. Първо, това е процес, а не еднократно действие. Процесът започва още със създаването на сайта. Изработката на сайт е достатъчно комплексна и би следвало да са заложени добри практики за семантичното оформление на кода съставящ всяка страница.  Отговаряйки на тези условия следва да се покрият всички технически изисквания за улесняване на търсещите машини. В момента сме в ерата на мобилните устройства. Сайтът трябва да се визуализира коректно и бързо на мобилни устройства. След това трябва да има текстово съдържание. Казахме че това е процес. Редовното писане на статии и споделянето им в социалните мрежи или други сайтове носи основната добавена стойност за излизането на даден сайт напред в google.

Къде мога да рекламирам безплатно?

Има куп каталози и директории където може да регистрирате сайта си за да се вижда от повече хора. Направете търсене в Гугъл „директроия за сайтове“ и ще ги намерите.  Не е препоръчително да се регистрирате където и да е само и само да се постави линк към сайта Ви тъй като това може и ще има негативен краен ефект. Репутация – това е всичко което един сайт има. Ако сайт с висока репутация ви даде обратна връзка това е добре. Но ако спамите и се създават безразборно линкове това определено няма да има желания ефект.

Създаването на качествен материал за четене, гледане и слушане винаги ще привлича аудитория. Ако имате какво интересно и полезно да споделите направете го. Хората, споделяйки това което сте създали и качили на страницата си сами ще Ви помогнат да се изкачите до първа страница а защо не и  първо място в google при това напълно безплатно. Тук е момента да отбележа, че първото място си е рекламна площ и органичните резултати започват след  платената реклама.

Другото важно е да не се фанатизирате на тази тема. Много хора правят съдържание с цената на всичко. Това не е полезно за никого освен за захранването на машината и то до време. Когато клиентът кликне и не намери нищо, просто ще се върне обратно и ще кликне на следващия резултат. Качество пред количество е правилният подход.

Класирайки се органично – по естествен път в резултатите получавате безплатна реклама в гугъл  (google). Може да го наречем с много имена, но си е безплатна реклама, зад която стои много време и  работа. Вашето време или на някой оптимизатор!

Създаване на реклама в гугъл

След регистрация в платформата можете да си създадете рекламите и да определите бюджета си.

Полезни връзки: